Ράδιο Ψαλίδι : Κείμενο στήριξης στο Φεστιβάλ Ορατότητας και Διεκδικήσεων για την Απελευθέρωση Φύλου, Σώματος και Σεξουαλικότητας, LGBTQI+Pride Κρήτης

Το φεστιβάλ Φεστιβάλ Ορατότητας και Διεκδικήσεων για την Απελευθέρωση Φύλου,Σώματος και Σεξουαλικότητας,LGBTQI+Pride Κρήτης, είναι ένα αυτοοργανωμένο και αυτοχρηματοδοτούμενο εγχείρημα, από τα κάτω και είναι το δεύτερο που πραγματοποιείται στην Κρήτη, αυτή τη φορά στο Ρέθυμνο στις 9 και 10 Ιουλίου. Μετά από τρία ξεχωριστά αιτήματα του συντονιστικού του Pride στις 16 και 31 Μαρτίου για την παραχώρηση του Δημοτικού κήπου ώστε να πραγματοποιηθεί εκεί το φεστιβάλ, το Δημοτικό Συμβούλιο Ρεθύμνου συνεχίζει να δίνει αρνητική απάντηση. Η αρνητική αυτή απάντηση δόθηκε στο όνομα μιας “προστασίας του πολίτη”,μιας φροντίδας για τις μητέρες και τα παιδιά του τόπου, ως τα υποκείμενα της LGBTQI+ κοινότητας, δεν είναι άνθρωποι που δημιουργούν οικογένειες, εργάζονται, ερωτεύονται, κοινωνικοποιούνται. Και αυτά όσο τα μικρόφωνα ήταν ανοιχτά. Πίσω από τα κλειστά μικρόφωνα ,τα οποία οι ίδιοι οι δημοτικοί σύμβουλοι απενεργοποιούσαν, δεν έλειψαν οι φασίζουσες, κακοποιητικές δηλώσεις°με λόγο που έβριθε από σεξισμό, ομοφοβία, αμφιφοβία και τρανσφοβία, το Δ.Σ παρουσίασε τα άτομα ως επικίνδυνα, ανώμαλα,ανθρώπους που είναι καταδικασμένοι να δέχονται καταπίεση, παρίες της κοινωνίας, ενώ δεν παραλήφθηκαν η εξύβριση, οι τραμπουκισμοί και τα σπρωξίματα.

Εμείς ως Ράδιο Ψαλίδι που αποτελούμε έναν κινηματικό σταθμό, έχουμε σκοπό να δώσουμε φωνή στους καταπιεσμένα υποκείμενα, ώστε να δημιουργήσουν ρήγματα ελευθερίας ενάντια στον κυρίαρχο λόγο και τις πρακτικές του. Δε θα μπορούσαμε παρά να σταθούμε αλληλέγγυες/οι/α στο LGBTQI+Pride Κρήτης , Φεστιβάλ Ορατότητας και Διεκδικήσεων για την Απελευθέρωση Φύλου,Σώματος και Σεξουαλικότητας. Παρά τις αντιφάσεις που μπορεί να προκύπτουν από το γεγονός ότι διάφοροι χώροι μπορεί να στηρίζουν το φεστιβάλ, αυτό παραμένει ένα αυτοοργανωμένο, αυτοχρηματοδοτούμενο εγχείρημα, που λειτουργεί από τα κάτω και με οριζόντιες δομές, Το συντονιστικό του είναι αποφασισμένο να μην κάνει καμία έκπτωση στο αίτημά του για τη διεξαγωγή του φεστιβάλ στην καρδιά της πόλης. Στις 9 και 10 Ιουλίου, ο δημοτικός κήπος θα γεμίσει με τις φωνές όσων αγωνίζονται ενάντια στην πατριαρχία, το σεξισμό, την ομοφοβία, την αμφιφοβία την τρανσφοβία και διεκδικούν την ίδια τους την ύπαρξη στο δημόσιο χώρο. Στηρίζουμε τις προσπάθειες του συντονιστικού και σας καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στο Δημαρχείο Ρεθύμνης στο επόμενο Δ.Σ για το οποίο αναμένεται σχετική ενημέρωση.

Για να δώσουμε φωνή σε  όσες/όσοι/όσα δεν έχουν και όσοι/όσες/όσα τους τη στερούν, να φάνε ψαλίδι.

12075008_10204489013184290_7026950102245137432_n

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.