Μήνυμα αλληλεγγύης στο Ράδιο Ψαλίδι από το Ké Huelga Radio

{Από τις 13 Ιουλίου το αδερφό μας ραδιόφωνο Ké Huelga Radio από την Πόλη του Μεξικού έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης για τη διακοπή λειτουργίας του σταθμού Ράδιο Ψαλίδι στο Ρέθυμνο. Παρακάτω δημοσιεύεται η μετάφραση }

Το μήνυμα κυκλοφόρησε και στο δελτίο Nebulosa στις 11 Ιουλίου και από τις 12 Ιουλίου είναι καρφιτσωμένη ανακοίνωση του σταθμού στην ιστοσελίδα του.

Μήνυμα αλληλεγγύης στο Ράδιο Ψαλίδι στην Ελλάδα

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 από το Ké Huelga Radio

Από το Ké Huelga Radio στο Μεξικό στεκόμαστε αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες με τις συντρόφισσες και συντρόφους μας στο Ράδιο Ψαλίδι στο Ρέθυμνο της Κρήτης που υποχρεώθηκαν να εκκενώσουν το μέρος όπου βρισκόταν το στούντιό τους στο Στέκι των Πολιτιστικών Ομάδων του Πανεπιστημίου της Κρήτης. Υπεύθυνοι για την επίθεση είναι οι πανεπιστημιακές αρχές και ο ιδιοκτήτης του χώρου που έδωσαν προτεραιότητα στον εξευγενισμό και τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες μας στο αδερφό μας ραδιόφωνο Ράδιο Ψαλίδι ενημέρωσαν με ανακοίνωσή τους στο μπλογκ τους psalidi.espivblogs.net ότι από τις 9 Ιουλίου διέκοψαν την καθημερινή ροή του προγράμματος μέχρι να διεκδικηθεί νέος χώρος για το Στέκι των Πολιτιστικών Ομάδων και από εκεί να στηθεί ένα νέο βήμα από όπου θα μπορούν να συνεχίσουν να δίνουν «φωνή σε αυτούς που δεν έχουν».

Με τις συντρόφισσες και τους συντρόφους από το Ράδιο Ψαλίδι δουλεύουμε συλλογικά εδώ και περίπου μισό χρόνο για την παραγωγή του δελτίου αντιπληροφόρησης Nebulosa Gr δημιουργώντας μια γέφυρα για να πλησιάσουν την Ελλάδα οι κοινωνικές αντιστάσεις και οι αγώνες του Μεξικού. Αυτή η εμπειρία δείχνει ότι τα ελεύθερα και αυτόνομα ραδιόφωνα μπορούμε να αγωνιστούμε από κοινού ενάντια στο τέρας του καπιταλισμού παραμερίζοντας τις αποστάσεις και τους γλωσσικούς περιορισμούς.

Από αυτό το μέσο σας στέλνουμε μια μεγάλη αγκαλιά και σας λέμε:

Αλληλεγγύη στο Ράδιο Ψαλίδι! Μακροημέρευση στα ελεύθερα ραδιόφωνα!

Ké Huelga Radio

Ελεύθερο, κοινωνικό και ενάντια στην εξουσία

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.