Πνεύμα Τριφασικό : Εκπομπή με θέμα : “Πρεκαριάτο (τι είναι αυτό ;)”

Είμαστε οι άνθρωποι που οδηγάμε παπάκια, με βροχή, κρύο, χιόνια και καύσωνες, για να έρθει στην ώρα του το φαΐ που παραγγείλατε. Χωρίς ένσημα, με μισθούς εξευτελιστικούς.
Είμαστε οι άνθρωποι που σας εξυπηρετούμε με ευγένεια όταν καλείτε στην υπηρεσία μας για να βρούμε τη πληροφορία που ζητάτε. Χωρίς διαλείμματα, χωρίς επαφή με τους συναδέλφους μας, με ωράρια που ούτε ο Ντίκενς δε θα φανταζόταν.
Είμαστε οι άνθρωποι που φροντίζουμε να πηγαίνουν όλα ρολόι στη βραδινή σας έξοδο. Να μη λείπει τίποτα από το τραπέζι σας, για να μη φύγετε παραπονεμένοι. Χωρίς αξιοπρεπή φαρμακευτική περίθαλψη, ασφάλεια, μα με περίσσια «μαύρη» εργασία.
Είμαστε οι άνθρωποι που βοηθάμε τα παιδιά σας με τα ιδιαίτερα μαθήματα, είτε σε ξένες γλώσσες είτε στα μαθήματα του λυκείου,
Είμαστε οι νέοι και νέες που ταλαιπωρούμαστε κάθε μήνα στις ουρές του ΟΑΕΔ, χωρίς ουσιαστικά να έχουμε κάποια ελπίδα.

Το Πνεύμα Τριφασικό στην προ τελευταία του εκπομπή για τη σεζόν (sic) θα μιλήσει για όλους εμάς…τους χωρίς μέλλον και με άφθονο παρόν. Ο λόγος για το πρεκαριάτο-το νέο ματασχηματισμό της εργατικής τάξης . Οι αιτίες που το γεννούν, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, ο τρόπος που αντιδρά στην εξουσία και το μέλλον του είναι ήδη πολλά ακόμα και για ένα πνεύμα με τάση τριφασική.
Πρεκάριοι των λαών -συντονιστείτε!

Ο Βαγγέλης, η Μαρίνα και ο Τόλης γίνονται “Πνεύμα Τριφασικό” για ακόμη δύο Τετάρτες στις 7 μ.μ. στο Ράδιο : Θεματικές εκπομπές λόγου για τον εμπλουτισμό της κινηματικής μας αντίληψης.

Την εκπομπή την Τετάρτη 10 Ιούνη επιμελείται ο Τόλης.

11427177_1424149597908821_2829750187464290522_n

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.